Image is not available
Arrow
Arrow
Slider

Prăjitura cu mac

“MACUL

Felicitări pentru că ai învățat de la…bunica ta…(cred)..atâtea..

Dar mai ales…..cum se face…cel mai negru.. nobil desert…prăjitura cu mac și  migdale, cu glazură de ciocolată neagră….

Duminică suntem invitați la prânz la un cuplu mai tânăr….[…]

Am dori să-i facem o surpriză lui ….care este ,,îndrăgostit iremediabil de..MAC ” cu această prăjitură….

Te rog mult, scrie-mi rețeta și secretele…acestei prăjituri…..”

Am decis să încep această rețetă cu acest citat dintr-un mesaj de la un OM, pentru care mâncarea este ceva mai profund decât satisfacția de a umple stomacul, asemenea nouă, de altfel.

Pentru prima etapă aveți nevoie de:

 • o cană cu lapte (cca 300 ml)
 • 2 căni de zahăr (cca 300 gr)
 • 1 pachet de margarină/unt (200 gr)
 • 100 gr mac

Secret: eu folosesc mereu ca și unitate de măsură cana, nu cântăresc. Rețeta originală este cu margarină și sunt cofetari care spun că sigur margarina aia are un scop precis, dar eu de ani de zile o fac cu unt și gustul este același.

Într-o crăticioară puneți la fiert cele 4 ingrediente de mai sus și lăsați-le să dea în 3-4 clocote (adică lăsați pe foc până se formează o spumă deasupra). Amestecați constant. După ce se răcește compoziția adăugați:

 • 4 gălbenușuri
 • 2 căni de făină (300 gr sau aceeași cană de la început)
 • 1 praf de copt (10 gr)
 • Esența de migdale (nu foarte multă pentru că veți transforma aroma în parfum și poate deveni deranjant)

Amestecați bine și apoi adăugați cele 4 albușuri bătute spumă. (P.S. Eu am uitat de albușuri la Chefi la Cuțite în marea aia de emoții și tot am obținut 11 puncte, dar vă promit că această prăjitură completă este un desert de 15 puncte).

Turnați compoziția într-o tavă de 30/20 cm tapetată în prealabil cu unt/ulei și făină și dați la cuptor pentru aproximativ 30 min, la 180 grade (verificați din când în când interiorul cu un bețișor de lemn, de frigăruie, iar în momentul în care scoateți bețișorul curat, fără aluat, prăjitura este coaptă).

Cât prăjitura stă la cuptor vă puteți ocupa de glazură pentru care aveți nevoie de:

 • 10 linguri de lapte
 • 1 cană de zahăr (150 gr)
 • 5 linguri de cacao

Puneți aceste ingrediente la fiert si la primul clocot luați de pe foc și turnați peste prăjitură.

Secret: prăjitura se taie caldă și apoi se glazurează. O puteți orna cu fulgi de migdale, dar o puteți savura la fel de bine și fără.

P.S. Era unul dintre deserturile preferate ale artistului meu.

SPOR ȘI POFTĂ BUNĂ!

Poza de mai jos reprezintă rețeta scrisă de mine în liceu.

Vă pupă Tzigă, a.k.a Lady NOSFE, for ever Soție de Artist!

"Şi asta pentru că tu găseşti resurse de salvare a situaţiilor problemă; găseşti modalităţi de comunicare, dezamorsezi conflicte incendiare printr-un simplu zâmbet. Da, faţa ta este mereu zâmbitoare, chiar şi atunci când maschezi o problemă sau o rană sufletească. Râzi cu pasiune, aşa cum plângi cu pasiune. Eşti plină de viaţă şi vrei să-ţi croieşti un drum propriu, independent de alţii, pentru tine şi prietenii tăi. Cazi câteodată în mirajul filmelor. Îţi doreşti să fie în viaţă ca-n filme, să continui filmul prin trăirile tale. Aproape că îi convingi şi pe ceilalţi că visul devine realitate. Şi asta pentru că pui suflet în tot ceea ce faci. Eşti gata oricând să ajuţi, te implici în tot şi în toate, atât de mult încât de multe ori uiţi de tine şi de interesele tale! Ceea ce îţi doresc pentru viitor este să-ţi aminteşti mereu că eşti o entitate ganditoate, că eşti capabilă să realizezi ceea ce îţi propui, că eşti isteaţă, plăcută, nostimă, drăguţă, convingătoare!" By Chiţu Anca

3 Comments

Lasă un răspuns