Image is not available
Arrow
Arrow
Slider

Prietenia cu un artist!

Este genială! Nu există loc de pictiseală, de monotonie, de timpi morţi! Are mereu o piesă, un vers, un desen nou, pe care îşi doreşte din tot sufletul să-l împărtăşească, debordând de inocenţa şi bucuria unui copil. Doar nu vă imaginaţi că o sa zic ceva de rău, nu?  🙂

Ideea articolului mi-a venit de la o mini conversaţie cu un copil frumos:

  • Eşti iubita lui Nosfe?
  • Şi iubita 🙂

Pentru că nu îi sunt doar soţie, şi nu îmi este doar soţ. Şi ştiu cât e de mare clişeul, şi cât de mult şi de urât m-a înjurat domnişoara de care ştiţi majoritatea, că sunt o naivă (cred că de fapt ea m-a făcut doar proastă, naivă fiind un termen mult prea simpatic pentru ceea ce îşi dorea ea să îmi transmită); şi ştiu cât de siropos sună, dar da, noi suntem cei mai buni prieteni, cei mai pasionali iubiţi, îi sunt cea mai fidelă soţie, şi îmi este cel mai fidel soţ, iar cuvântul „fidel” aici înseamnă mult mai mult, şi nu se rezumă doar la plăcerile carnale, fără a le exclude, însă. Şi noi împărţim fiecare bucurie şi tristeţe, şi pe rând, ne transformăm în psihologi, în părinţi, în fraţi, în amanţi, în critici, şi lista ar putea continua, dar sunt convinsă că aţi înţeles ideea. Probabil şi din aceste motive „HartistulNU „şi-o trage prin hoteluri în fiecare oraş prin care merge”. Am citat-o din nou pe domnişoară, căci, involuntar, acest articol îmi urcă la fileu exprimările sale boeme.

Şi ştiu, totuşi, că mulţi dintre voi veţi spune: „Ah, de cât timp sunt mă ăştia împreună? De 4 ani?! Lasă-i mă să viseze, că la început totul e roz!”. Such a classic! Suprinzător, începutul nostru nu a fost cel mai roz, dar despre asta detaliem în curând pe programul 2.

Revenind la prietenia cu un artist, şi la prietenia mea cu Nosfe, nu pot să vă spun decât că este un om şi un bărbat deosebit (ar fi fost trist tare să nu cred asta despre bărbatul meu, o realistă fiind eu)! Că experienţele de viaţă pe care le-a avut, deloc uşoare, l-au făcut ceea ce este azi, şi că oamenii din jurul lui ar trebui să se simtă norocoşi pentru fiecare secundă împărţită cu el. Este un om atât de real, care nu face un gest şi nu scoate un cuvânt care să nu fie trecut prin filtrul sufletului, încât îmi este imposibil de crezut că cineva nu şi l-ar dori ca prieten! Iar eu, da, sunt o norocoasă până peste toate aşteptările lumeşti. Şi da, poate, acest articol, este ceva mai subiectiv decât celelalte, deşi, ca să mă înţelegeţi şi să îl înţelegeţi şi mai bine, de când îl cunosc pe Darius, eu îl învăţ să fie pervers, şi să înţeleagă cât este de important în lumea în care trăim că interesul lui e mai puternic decât sufletul lui oferit pe tavă, şi că majoritatea oamenilor cu care intră în contact au mereu un interes ascuns. Iar el mă învaţă pe mine zilnic cât este de important să fii perseverent în ceea ce faci, să nu îţi pierzi niciodată forţa şi puterea de muncă, să nu laşi oboseala să te înfrângă, să nu renunţi niciodată la visurile tale.

Şi nouă ne place cel mai mult aşa. Ne place şi ne bucură nespus că mereu avem ceva de învăţat unul de la celălalt, şi că atunci când oboseşte unul, este celălalt pe poziţii, şi nu ne permitem niciodată luxul de a pica amândoi; ne place că atunci când suntem împreună, singuri, la un drum în maşină, noi avem mereu ceva de vorbit, de povestit. Ne jucăm Fazan, sau Câte lucruri încap într-o valiză, sau ne uităm după femei pe stradă, şi ne trezim că analizăm un fund de femeie câteva minute în şir, ascultăm muzică şi analizăm versurile, orice. Nu cred că ni se intamplă prea des să avem momente de „fiecare cu treaba lui”.

E minunat să fii prieten cu un artist. Este o enciclopedie. Şi aici nu mă mai refer doar la Nosfe. Ci la toţi pe care i-am cunoscut. Să îl auzi pe Shift cum povesteşte întâmplările lui din ţară, de la concerte. Eu am zis că am parte de stand-up comedy privat. Râzi până la lacrimi. Omul chiar are un talent! Sau să îl asculţi pe Super Ed cum îţi explică metaforele versurilor lui, sau pe Irina Rimes cu câtă pasiune şi inocenţă povesteşte despre familia ei, şi despre copilăria ei, sau pe Ruby, care deşi cântă la un microfon bătut în pietre Swarovski, este un om atât de true, şi de direct, şi nu se ascunde niciodată în spatele succesului! Doamne! Aşa oameni frumoşi şi complecşi, încât nu ai cum să nu îţi doreşti să te afli în jurul lor şi să îi ai ca prieteni. Oameni care transmit cu sufletul. Fix aşa cum încerc eu să vă transmit vouă despre ei.

Atât şi pentru azi!

Vă pupă Tzigă, Soţie de Artist!

"Şi asta pentru că tu găseşti resurse de salvare a situaţiilor problemă; găseşti modalităţi de comunicare, dezamorsezi conflicte incendiare printr-un simplu zâmbet. Da, faţa ta este mereu zâmbitoare, chiar şi atunci când maschezi o problemă sau o rană sufletească. Râzi cu pasiune, aşa cum plângi cu pasiune. Eşti plină de viaţă şi vrei să-ţi croieşti un drum propriu, independent de alţii, pentru tine şi prietenii tăi. Cazi câteodată în mirajul filmelor. Îţi doreşti să fie în viaţă ca-n filme, să continui filmul prin trăirile tale. Aproape că îi convingi şi pe ceilalţi că visul devine realitate. Şi asta pentru că pui suflet în tot ceea ce faci. Eşti gata oricând să ajuţi, te implici în tot şi în toate, atât de mult încât de multe ori uiţi de tine şi de interesele tale! Ceea ce îţi doresc pentru viitor este să-ţi aminteşti mereu că eşti o entitate ganditoate, că eşti capabilă să realizezi ceea ce îţi propui, că eşti isteaţă, plăcută, nostimă, drăguţă, convingătoare!" By Chiţu Anca

Lasă un răspuns